Pagina's

zondag 29 december 2013

Superfood chocolate coconut balls


Jep, legaal chocola eten. Dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen! Dit recept heb ik van een collega gekregen en ik ben eraan verknocht.

Wat hebben we nodig?
8 Medjool dadels
90 gram naturel hazelnoten
90 gram naturel pecannoten
75 gram cranberries
2 eetlepels honing
2 eetlepels cacao (voor de health freaks rauwe)
een schaaltje geraspte kokos

Hoe maken we het?
Nou, heel simpel. De dadels ontpitten en daarna samen met de andere ingrediënten, op de kokos na in de foodprocessor doen. Als alles gemengd is en een bruine massa is geworden, kun je er balletjes van draaien die je vervolgens door het schaaltje met kokos rolt. En klaar zijn je superfood chocolate coconut balls! Tijdens het maken denk je misschien: "Klopt het dat mijn handen zo vies worden?" Ja, dat klopt.



woensdag 11 december 2013

Salade met kip, zongedroogde tomaten en pancetta


Ik hoor het mensen die salade eten zo vaak zeggen: "Als ik een salade eet, heb ik binnen no time weer honger!" Ja, duh! Als je alleen sla blaadjes, wat mais, komkommer en tomaat in je salade gooit! Als ik salade eet zorg ik er altijd voor dat deze goed vult door er bijvoorbeeld ei, bonen, kip of vlees er in te verwerken. En ja, het kost wat meer moeite. Want 's avonds na het eten moet ik het klaarmaken, zodat ik het de volgende dag in een bakje mee kan nemen. Maar dan heb je wel wat!

Zoals deze salade (zie foto). Dit is een recept van Jamie Oliver, maar dan met wat aanpassingen.

Wat hebben we nodig?
  • 1 kipfilet;
  • 4 plakjes pancetta;
  • rucola (ik neem meestal vier handjes);
  • half potje semi-zongedroogde tomaten;
  • Italiaanse kruiden;
  • balsamico azijn en
  • olijfolie
Hoe maken we het? 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Smeer de kipfilet in met olijfolie en strooi aan beide kanten wat Italiaanse kruiden. Leg het in een ovenschaal en stop voor 20 minuten in de oven. In de tussentijd bak je de pancetta krokant en laat je deze op een bord met keukenpapier uitlekken. Daarna snij je de zongedroogde tomaatjes door tweeën en maak je de dressing. Voor de dressing meng ik twee eetlepels olijfolie met een theelepel balsamico azijn. Oke, alle ingrediënten staan nu klaar: tijd om te mengen en klaar is je salade!



donderdag 5 december 2013

Banaan met walnoot snack

Eindelijk iets dat gezond is, wat ik echt lekker vind! Deze superfood snack maak ik vaak als pre/post-workout snack.

Wat hebben we hiervoor nodig?
  • 1 banaan;
  • 10 walnoten in stukjes;
  • kokosolie en 
  • honing. 



Hoe maken we het?
Snij de banaan in plakjes en bak ze in een eetlepel kokosolie. Zodra ze bruin beginnen te worden, draai je het vuur uit en doe je er een eetlepel honing bij.  Draai en beweeg de bananen rustig door de honing, totdat de honing een karamel laagje vormt. Leg de bananen met een spatel op een bordje en strooi de stukjes walnoot erover heen. Deze snack kun je zowel warm als koud eten.




woensdag 4 december 2013

Kip met Boursin en amandelen



Wat hebben we nodig?

  • kipfilet;
  • broccoli;
  • amandelen (zonder vlies);
  • boursin knoflook & kruiden;
  •  roze Himalaya zout en
  • zonnebloemolie.



 PS In het originele recept wordt boursin light gebruikt, maar daar doe ik niet aan. Ik vind het allemaal al gezond genoeg!

Hoe gaan we het maken?

Snij de roosjes los van de broccoli, spoel af en stoom ze. Ik heb geen stomer, dus ik deed het met een pan en vergiet (zie onderstaande foto).

Waarom stomen?
Broccoli is niet voor niets een superfood! Het zit vol met anti-oxidanten en vitamines. Door te stomen behoudt de broccoli deze krachtpatsers.










Oke, de kip. De kip ga je vullen met een mengsel van boursin en amandelen,. Hiervoor meng je de boursin met de amandelen. De amandelen heb ik in stukjes gehakt.Voor het vullen moet de kip opengesneden worden als een boek. Je doet de vulling erin en maakt de randen dicht met saté-prikkers.


Vervolgens kwast je de kipfilet in met zonnebloemolie en bak je de kipfilet bruin en uiteraard gaar. tijdens het bakken gooi ik er wat zout overheen.

Tadaah! Klaar is je superfood maaltijd! Ben ik verkocht nee, maar na een uur sporten heb ik erge honger en dan krijg ik het wel naar binnen. Ik geeft het gerecht een 7.