Pagina's

zondag 11 januari 2015

Gepofte knoflookboter



Wat hebben we nodig?
halve bol knoflook; 
65 gram grasboter;
halve theelepel zeezout;
snufje zwarte peper;
1 theelepel olijfolie en
1 theelepel peterselie.

Hoe maken we het?
Verwarm de oven op 175 graden. Snij de knoflook verticaal door de helft en gebruik 1 van de halve bollen. Vervolgens snij je een klein stukje van de bovenkant van de halve bol af, zodat je het topje van de knoflookteentjes ziet. Leg de halve bol op een stuk aluminiumfolie, giet de olijfolie over de top en eindig met wat zwarte peper. Daarna pak je de halve bol helemaal strak in de folie en zet je het voor 45 minuten in de oven.

Als de tijd verstreken is, vouw je de folie een beetje open en laat je de knoflook afkoelen. In de tussentijd laat je ok de boter op kamertemperatuur komen. Zodra de knoflook afgekoeld is, kun je de inhoud van de tenen knoflook in de knoflookpers doen en boven de boter uitknijpen. Vervolgens voeg je de zout, peterselie en nog een snufje zwarte peper toe. En klaar is je gepofte knoflookboter! Ik geef dit recept een 8,8! Het recept levert trouwens een portie op voor ruim twee personen. Ik had het zelf bij mijn biefstuk gegeten en ik had genoeg over om het nog een keer te eten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten