Pagina's

zaterdag 17 januari 2015

Kokosmakronen met power!


Wat hebben we nodig?
4 eiwitten;
100 gram kokosbloesemsuiker;
200 gram gemalen kokos;
1 eetlepel gesmolten kokosolie;
1 theelepel vanille extract en
een snufje zout.

Hoe maken we het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin eerst met het smelten van de kokosolie. Tijdens het smelten en het licht afkoelen van de olie  klop je de kokosbloesemsuiker met een garde door de eiwitten. Vervolgens doe je de afgekoelde kokosolie erbij, de vanille, het zout en de gemalen kokos. Dit roer je door elkaar met behulp van een pollepel. Als de ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn, kun je met behulp van een ijslepel mooie gelijke kokosmakronen maken. Deze leg je op een bakplaat bekleed met bakpapier en dan 12 minuten de oven in. Als ze te bruin worden, moet je er even een laag aluminiumfolie over heen leggen en klaar zijn je eigen gemaakte kokosmakronen!








zondag 11 januari 2015

Gepofte knoflookboter



Wat hebben we nodig?
halve bol knoflook; 
65 gram grasboter;
halve theelepel zeezout;
snufje zwarte peper;
1 theelepel olijfolie en
1 theelepel peterselie.

Hoe maken we het?
Verwarm de oven op 175 graden. Snij de knoflook verticaal door de helft en gebruik 1 van de halve bollen. Vervolgens snij je een klein stukje van de bovenkant van de halve bol af, zodat je het topje van de knoflookteentjes ziet. Leg de halve bol op een stuk aluminiumfolie, giet de olijfolie over de top en eindig met wat zwarte peper. Daarna pak je de halve bol helemaal strak in de folie en zet je het voor 45 minuten in de oven.

Als de tijd verstreken is, vouw je de folie een beetje open en laat je de knoflook afkoelen. In de tussentijd laat je ok de boter op kamertemperatuur komen. Zodra de knoflook afgekoeld is, kun je de inhoud van de tenen knoflook in de knoflookpers doen en boven de boter uitknijpen. Vervolgens voeg je de zout, peterselie en nog een snufje zwarte peper toe. En klaar is je gepofte knoflookboter! Ik geef dit recept een 8,8! Het recept levert trouwens een portie op voor ruim twee personen. Ik had het zelf bij mijn biefstuk gegeten en ik had genoeg over om het nog een keer te eten.



zaterdag 3 januari 2015

Breakfast to go



Overnight Oats

Wat hebben we nodig?
1/3 cups oats oftewel havervlokken;
1/3 of 1/2 cup melk (hangt van je voorkeur af);
1/3 cup Griekse yoghurt en
1/2 eetlepel Chiazaad.

Dit is het basisrecept, dus we zijn nog niet klaar.
We gaan het nu lekker maken met de volgende ingrediënten:
druppel vanille extract;
1 eetlepel honing;
1 theelepel kaneel;
3 eetlepels appelmoes (zonder suiker) en
1 fijn gesneden appel.

Hoe maken we het?
We hebben in ieder geval een glazen potje nodig dat dicht kan. De pot ga je vervolgens vullen met de bovenstaande ingrediënten. Zelf hanteer ik deze volgorde: de havervlokken, de melk, de yoghurt, de vanille, de honing, de kaneel, de appelmoes en als topping de in stukjes gesneden appel. Je draait de pot dicht zet het 's-avonds in de koelkast en de volgende ochtend zijn het officieel 'Overnight Oats'. Ik zelf hou er niet van, maar mijn vriend vindt het super lekker en kinderen vaak ook! De Oats krijgen dan ook een 9!