Pagina's

maandag 21 april 2014

Saté babi ketjap


Een beetje pinda maakt natuurlijk zelf haar/zijn saté, dus ook ik vermijd de kant en klare spiesen bij de slager. Daarnaast blijkt uit research met behulp van grote vriend Google, dat saté babi ketjap tevens een 'slank recept' is te noemen.  Nou, komt dat even goed uit!

Wat hebben we nodig? (voor 2 personen)
ong. 300 gram mager varkensvlees;
halve theelepel gemalen korianderzaad;
1 knoflookteentje geperst;
1/2 theelepel limoensap;
snufje zout;
2 eetlepels ketjap en
1 theelepel sambal

voor de saus:
6 eetlepels ketjap;
1 klein fijngesneden uitje;
1 fijngesneden rode peper;
1 of 2 eetlepels donkere basterdsuiker en
sap van een 1/2 of hele limoen

Hoe maken we het?

Snijdt het varkensvlees in blokjes. Meng de ingrediënten koriander, knoflook, ketjap, sambal,  limoensap en zout in een kom. Schep het vlees erdoor, zet in de koelkast en laat het minimaal een uur intrekken.
Vervolgens rijg je de blokjes aan een satéprikker en rooster je ze 4 tot 6 minuten op de barbecue of onder de hete grill.  

Voor de saus fruit je lichtjes in een wok de ui aan, totdat deze zacht en gelig van kleur is. Laat het op een zeer laag vuur staan en doe de ketjap, de rode peper, de basterdsuiker en de limoensap erbij. Dit doe je echt heel kort (1 tot 3 minuten) en dan is je saus klaar. Giet de saus over het vlees en klaar is je slanke saté! Eventueel kun je er nog komkommer bij serveren en gebakken uitjes. Ik geef dit recept een 8.8!











1 opmerking:

  1. Hi Olga,

    I was realy exited when i read your reaction, because i often look at the website of volrecepten.be myself. I have just added my blog to your webite. Thanks for inviting me!

    BeantwoordenVerwijderen