Pagina's

woensdag 27 augustus 2014

Raw Snickers

grab a raw Snickers!


Ondanks dat ik een chocolade junk ben, zijn de welbekende Amerikaanse candybars niet mijn favoriet. Maar welke ik wel lekker vind, is de Snickers. Maar goed, je kan zelf waarschijnlijk al bedenken dat deze jongen van 227 kcal met weinig voedzame stoffen niet bijdraagt aan de slanke lijn. Dus tijd om de gezondere variant te maken!

Wat hebben we nodig?
Voor de chocola
200 ml kokosolie;
110 gram cacaopoeder en
50 ml Maple syrup.

Voor de karamel
9 in water geweekte medjoul dadels;
3 tablespoons Agave siroop;
2 tablespoons amandelpasta;
1/2 teaspoon (Himalaya) zout;
2 tablespoons kokosolie en
1 1/2 teaspoon vanille extract.

Overig
150 gram pinda's.

Hoe gaan we het maken?
Stop alle chocolade ingrediƫnten in een food processor en mix totdat het smooth is. Zet opzij.

Stop alle karamel ingrediƫnten in een food processor en mix totdat het smooth is.
Let op: af en toe moet je tijdens het mengen die dadels naar beneden duwen. Doe op dat moment a.u.b. wel de blender uit!

Pak vervolgens een siliconen vorm en giet daar een laag chocola in. Hou de vorm met chocola ondersteboven weer boven de bak waar je chocola inzit. Dat denk je misschien: "Ja, maat dan gooi ik het er weer uit?" Ja, dat klopt. Er blijft een dun laagje over in de vorm en dat is ook de bedoeling.

Zet de vorm met het chocolade laagje voor 15 minuten in de vriezer. Haal het eruit en herhaal het proces. Zodra je het voor de tweede keer hebt gedaan, is er een goede laag chocola en kan de karamel erin.

Vervolgens top je de karamellaag met de pinda's en druk je deze ligt aan. Daarna voeg je het laatste beetje chocola over de pinda's. En ze gaan weer de vriezer in, maar dit keer voor een uur of meer.

Zo ongeduldig en nieuwsgierig als ik ben, had ik ze er al na een uur uitgehaald. Dan komt de laatste uitdaging de Snickers heelhuids uit de vorm halen. Dit ging bij mij niet helemaal goed, dus de Snickers kwamen er bij mij enigszins verminkt uit. Gelukkig kon ik de stukjes chocola die aan de vormpjes bleven plakken op de karamel plakken. Ik kon ze dus gewoon goed eten en......ze waren lekker! Alleen de chocola was iets aan de bittere kant, dus de volgende keer pas ik dat een beetje aan. Maar eerlijk is eerlijk ze zijn goed te doen. Cijfer: 8